torsdag 9 februari 2012

Idag kom den!


Vintern. Till södra Skåne. På hyllan utanför köksingången kämpar kungsängsliljan i krukan mot stormen.


Och på den fina ytterdörren hänger mosskransen kvar från i julas - helt i fas med vädret idag.

4 kommentarer:

  1. Det ser dessutom ut som om det blåser - eller har blåst - ?

    SvaraRadera
  2. Det blåser -ja du vet när snön går sidledes över slätten, så vi hittade knappt hem hunden och jag trots att gick 500 meter hemifrån på landsvägen bara!

    SvaraRadera
  3. Ibland när jag längtar till mitt barn- och ungdoms-skåne (och det gör jag ofta) - så förlåt mamma och systrar och vänner som bor kvar där. Men det är precis det här som gör att jag minns hur hemskt det var, det fuktiga, det råkallla och det som fykte över det platta landskapet. Hur vackert och underbart det än är, denna dimma, denna snöblåst, sidledes på slättens som du beskriver - nej, det går går bara inte!!

    Och jag var ordentligt sjuk varje vinter ända till jag vid 19 års ålder flyttade till Stockholm där det också var kallt men inte så in i märgen som i Skåne. Så halsflussen och bihåleinflammationerna försvann. Och urinvägsinfektionerna också.

    Den här vackra dörren är precis så vacker som den är. Men jag vet hur det känns utanför den!

    SvaraRadera
  4. ja Monet, precis så är det! Ju äldre jag blir desto mera sneglar jag på annonser typ "lägenhet uthyres Mallorca jan-feb"... Det enda jag kan göra är att ta fram kameran och få det att se en liten smula vackert ut genom linsen.

    SvaraRadera