fredag 31 december 2010

Vårkänning



Visst blir man sugen på att odla en liten gullig frukt som heter igelkottsgurka? Fast det är inget man kan äta för den smakar tydligen inte så gott.











Den här lilla oansenliga plantan är jag däremot otroligt nyfiken på! Sötflockel heter den på svenska och i recepten kallas den stevia. Den ska fungera som sötningsmedel som inte är blodsockerhöjande. Vissa säger att den har en illasmakande bismak dock. Ska absolut köpa en påse fröer.










Och här står ett litet barn och illustrerar höjden på en kålsort - trädkål! Tänk att ett litet frö kan bli till en palm på två meter på en säsong! När man ätit upp bladen i salladen kan stammen användas till spatserkäpp minsann.











Hur kan man döpa något som smakar som en bitter gurka till balsampäron? Men nånstans kanske man har plats för en klängande växt med ursprung i Västindien?












Inte ett enda dugg sug kände jag för de ettåriga blomsterfröerna. Men alla spännande grönsaker vill jag prova, prova, prova.... meddetsamma!

Alla bilderna har jag snott från Impectas hemsida!

2 kommentarer:

  1. Såg Du på Kina mat på SVT igår? Där var just Bittergurka med från en marknad. Aldrig hört talas om den förut men nu dyker den upp två dagar i rad :-)

    Så fina och gulliga de små igelkottsgurkarna är. Något asiatiskt det med?

    Ha nu en jättefin resa söderöver. Gissar att Ni får ge er iväg mot flygplatsen strax efter att raketerna ramlat ned och festfirare är på väg hem i natten.

    Var i Marocko ska Ni? Kanske ett resmål man skulle testa?

    Ett fint Gott Nytt År från mig!

    SvaraRadera
  2. Gott Nytt År på dig också!

    Återkommer med reserapport!

    SvaraRadera